fbpx
Programozás Python nyelven
Ingyenes
ICDL vizsga felkészítő

Programozás Python nyelven

  • 00m 00s


A Python népszerűsége az utóbbi években rendkívül dinamikusan növekszik. Ennek a kedveltségnek számos oka van, amelyek közül csak néhány kerül említésre az alábbiakban. Egyszerű szintaxisa okán gyakran ajánlják, mint első programozási nyelvet.

A Python nyelven írt forráskód rövid, tömör, könnyen olvasható.

A rohamos tempóban bővülő nagy létszámú Python-közösség révén, nagyon sok ismertető, leírás, tipp található az interneten, ami nagyban segíti az ismeretszerzést. Jelentős számú csomag készült Python nyelven, ezeknek a használata nagy könnyebbséget jelent számos esetben pl. játék- és webfejlesztés, automatizálás stb.

Olyan, manapság igazán divatos területeken, mint a mesterséges intelligencia, adatbányászat, a legtöbbször Python nyelven készülnek programok, és ez extrém mértékben növeli a nyelv népszerűségét.

Egyik kiválló kollegám, Szabó-Bakos Gábor a sulipy.hu oldal fejlesztőjének anyagát ajánlom ECDL/ICDL vizsgához felkészülésre. A "Pro" cimkével ellátott felyezetek és az objektum orientált rész a sikeres ECDL vizsgához nem szükséges, de ha jól megy az alap rész ajánlott.

Vizsga előtt a próbavizsga elvégzése alánlott!

Ajánlott szint

Ajánlott azoknak, akik a programozással az alapoktól szeretnének megismerkedni, és a tanulásra sok-sok időt és energiát szánnak. Nehéz lesz, de megéri!

Search